Schilderijen

Een van mijn drukke bezigheden als astroloog en kunstenaar is het maken van schilderijen. Geinspireerd door een horoscoop maak ik op verzoek schilderijen. Deze schilderijen zijn heel persoonlijk en gaan vaak samen met het duiden van een horoscoop. Hieronder is een voorbeeld van mijn eigen horoscoopschilderij.

Bij het maken van de schilderijen laat ik mij leiden door zowel mijn kennis van de Astrologie, mijn intuïtie als mijn inspiratie. Meestal zijn bij aarde-tekens als Stier, Maagd en Steenbok de kleuren en omgeving aards, rustig en concreet, maar bijvoorbeeld bij de vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter straalt het vuur en enthousiasme meestal van de afbeelding af, terwijl bij de Watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen de kleuren en afbeelding meer mysterieus en sensitief is. De luchttekens Tweelingen, Weegschaal en Waterman inspireren mij door hun sprankeling tot beweeglijke, vrolijke schilderijen. Maar natuurlijk spelen andere aspecten en indrukken ook een rol bij het creëren van het Horoscoop-schilderij.

Zoals je kunt zien is ieder horoscoop-schilderij anders, omdat ook ieder mens en dus ook iedere horoscoop origineel en individueel is.
Natuurlijk is het ook heerlijk om je fantasie eens de vrije loop te laten.

Elfenkindje, gebaseerd op een echo van de baby bij 21 weken. Het rechter schilderij is zijn horoscoop